Курсове по лавинна безопасност и „Free Ride“

Лавинна безопастност курс 

Начинаещ сте в „Free ride” ските или сноуборда или просто ходите често на зимни преходи в планината и искате да знаете повече за лавинната безопасност. Основната екипировка за лавинна безопасност, за работа с екипировката за лавинна безопасност, как да преценявате степента на лавинна опасност, и разбира се най вече как да направим лавинен тест.Ще ви покажем как да преценяте степента на лавинна опасност, как да изберете склон за спускане според снежните условия, избор на маршрут за спускане  или преминаване според стабилността на склона. Ще отренираме работата с лавинен приемник-предавател на специално приготвено за това поле.

„Free Ride“

Пухкав сняг, приказна зимна картина на покритите с сняг върхове, стръмният девствен склон по който ще се спуснеш обливан от снежни вълни и адреналинът които ще препуска по вените ти. Няма какво да се каже за този нов и екстремен стил в ските и снолборда. Ако си решил че е време да оставиш отъпканите писти зад гърба си и да смениш карвинг ските с широки фрийраид ски то ние сме насреща. Инструкторите и водачите ни ще те запознаят с техниката на каране в дълбок сняг и необработени терени. Основни правила при карането в необработени терени и преминаването през извън пистови маршрути с минимална трудност. За по напредналите усъвършенстване на техниката на каране в дълбок сняг и необработени терени, както и преодоляване на извън пистови маршрути със средна трудност.Екстремните ски и сноъборд са един от най-красивите спортове и тяхното практикуване носи такова удовлетворение и удоволствие, каквото носят малко други дейности!

Щракнете върху бутона „Редактиране“, за да промените този текст. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.