Детски лагери в Родопи планина

Западни Родопи – детски планински лагер

 

01.07.2018г. – 08.07.2018г.               15.07.2018г. – 22.07.2018г. 

29.07.2018г. – 05.08.2018г.               12.08.2018г. – 19.08.2018г.

26.08.2018г. – 02.09.2018г.               09.09.2018г. – 16.09.2018г.

Цена:  583  лв. 

 

Записване.

Програма:

 Ден 1. Пристигане на групата. Запознаване с екипа и настаняване в къща „Майски сняг“. Обяд. Следобедна разходка из град Чепеларе, запознаване с историята на града, посещение на „Музей на Родопския карст“, беседи и следобедна домашна лимонада. Вечеря. Запознаване с програмата за следващия ден.

Ден 2. Разбудка. Закуска. Подготовка на групата за деня. Отпътуване с бус към скалния феномен „Чудните мостове“. Кратък преход до хижа “ Скалните мостове“ (1:30 ч.). Запознаване с правилата за безопасност в планината и основната туристическа маркировка. Обяд на открито. Връщане към скалния феномен „Чудните мостове“, разглеждане и запознаване с феномена. Лекция за опазване на околната среда и екология. Отпътуване към г.Чепеларе. Разбор на деня и свободно време. Вечеря. Запознаване с програмата за следващия ден.

 

Ден 3. Разбудка. Закуска. Подготовка на групата за планински преход до хижа „Мечи чал“ (2-3 часа). Работа по туристически маршрут, ориентиране по маркировка, четене на туристическа карта. Обяд на хижа „Мечи чал“, лекция от ПСС („Планинска Спасителна Служба“), оказване на първа помощ на пострадал в планината. Запознаване с флората и фауната на Родопи планина. Връщане към г. Чепеларе ( Отборна игра по ориентиране ). Разбор на деня. Вечеря. Свободно време. Запознаване с програмата за следващия ден.

Планински лагери

 Как се пали огън, къде да си направи бивак, да работи с карта и компас и разчита маркировки в планината, познава животните, дърветата и растенията.

Игри – задачи в които децата ще развиват своите индивидуални качества, логическо мислене и комуникативна способност.  

Това са част от нещата, които ще покажем на вашето дете в този планински приключенски лагер в красивата Родопи планина и подножието на връх „Мечи чал“ над град Чепеларе.

Ден 4. Разбудка. Закуска. Подготовка на групата за деня. Придвижване на групата към местност „Лопуха“. Програмата включва: Запознаване с основна алпийска екипировка (въжета, карабинери, сбруи и т.н.), алпийски възли, „алпийски тролей“ и практика на скала. Обяд на открито. Каране на планински велосипед в местността. Връщане в  г.Чепеларе. Разбор на деня и свободно време. Вечеря. Запознаване с програмата за следващия ден.

 

Ден 5. Разбудка. Закуска. Свободно време и културни занимания в г. Чепеларе, посещение на „Музей на ските и ски спорта“. Обяд. Подготовка на групата за преход до “ Национална Астрономическа Обсерватория НАО – Рожен“. Вечеря. Преход до „НАО – Рожен“, запознаване с дейността и целите на обсерваторията, наблюдение през телескоп на съзвездия, луната и друга галактика. „Нощен преход“ с фенери до г. Чепеларе.

 

Ден 6. Разбудка. Закуска. Подготовка на групата за лек преход до местност „Янчовица“. Лекция за бивакуване в планината, правила и безопасност, методи за палене на огън по естествен начин, правила за оцеляване в дивата природа. Обяд. Практически занимания по лекцията (устройване на бивак, разпъване на палатки, подготовка за пренощуване, устройване на лагерен огън и т.н.). Приготвяне на вечеря от децата с помощта на инструкторите. Вечеря. Разкази и истории край лагерния огън.

 

Ден 7. Разбудка. Закуска. Събиране на лагера и лек преход обратно към г. Чепеларе. Свободно време и обяд. Сбогуване с екипа и домакините. Отпътуване на групата.

Цената включва:

Пълен пансион (нощувка, закуска, обяд, вечеря), квалифициран екип (педагог, инструктор „треньор“, гидове, планински спасител), необходимата екипировка за дадените мероприятия, планинска застраховка, транспорт по време на лагера.

Цената не вkлючва:

Входове и такси за посещаваните обекти (средно по 3-4 лв. на обект), транспорт до град Чепеларе и обратно.

 

За информация и записвания моля свържете се с Нас.